Αγάπη και Φόβος !!!

Κάποτε ζούσαν μέσα σε μια υπέροχη κοιλάδα δύο Υπάρξεις. Την μία την έλεγαν Φόβο και την άλλη Αγάπη. Κάποια ημέρα ο Φόβος είπε στην Αγάπη. «Είμαι ο πιο δυνατός. Όλα μπροστά μου υποχωρούν και τρέπονται σε φυγή». Η Αγάπη γέλασε. «Μα δεν έχεις προσέξει όμως ότι μόλις εμφανίζομαι εγώ παύουν όλοι να σε φοβούνται…».
Τότε ο Φόβος αναψοκοκκίνισε από θυμό και της είπε να παίξουν ένα παιχνίδι για να μετρήσουν την δύναμη τους….
Έφερε 7 ορυκτούς κρυστάλλους που έμοιαζαν με καθρέπτες και είπε στην Αγάπη, ότι θα κρυβόταν σε ένα από αυτούς. Αν κατάφερνε να τον εντοπίσει τότε θα παραδεχόταν την δύναμη της για πάντα.
Στη στιγμή χάθηκε μέσα στους καθρέφτες!!!
Η Αγάπη πλησίασε τον πρώτο καθρέφτη και τότε παρατήρησε μία φιγούρα. «Είμαι η απληστία», της είπε. Πλησίασε τον δεύτερο καθρέφτη. «Είμαι ο εγωισμός», της είπε, πλησίασε τον τρίτο καθρέφτη,  ήταν ο θυμός, ο τέταρτος καθρέφτης ήταν το ψέμα, ο πέμπτος καθρέφτης ήταν η λαιμαργία, ο έκτος καθρέφτης ήταν η λαγνεία και ο έβδομος καθρέφτης, ήταν  η αλαζονεία.

Η Αγάπη κατάλαβε, ότι ο φόβος είχε διασπαστεί σε πολλές εκδηλώσεις για να την μπερδέψει, ώστε να ξεγελαστεί και να μη τον βρει…..
Τότε εκείνη έστρεψε το βλέμμα της στον Ήλιο και λούσθηκε από το Φως. Πλησίασε στον πρώτο καθρέφτη και η προηγούμενη εικόνα άλλαξε με μιας, η απληστία έγινε γενναιοδωρία, ο δεύτερος καθρέφτης μόλις πλησίασε η Αγάπη έγινε αλτρουισμός, ο τρίτος καθρέφτης έγινε συμπόνια, ο τέταρτος  καθρέφτης έγινε αλήθεια, ο πέμπτος  καθρέφτης έγινε  εγκράτεια, ο έκτος καθρέφτης έγινε  αγνότητα και ο έβδομος καθρέφτης έγινε ταπεινότητα.

Στέλνοντας Φως σε όλους τους καθρέφτες η Αγάπη τους μετάλλαξε και με μιας έσπασαν όλοι σε άπειρα κομμάτια. Ο Φόβος ξεπρόβαλλε τότε μέσα από αυτούς άφωνος. Είδε, ότι όπως στέκονταν και οι δύο στο Φως εκείνος ήταν η σκιά της Αγάπης.

Τότε εκείνη του είπε. «Τα κομμάτια που έσπασαν τα πήρε ο άνεμος και σκορπίστηκαν στον κόσμο. Όμως να ξέρεις ότι δεν είσαι πια δυνατός γιατί όποιος επικαλείται την Αγάπη και το Φως όλα τα κομμάτια του φόβου θα μεταστοιχειώνονται σε Θεϊκές Αρετές. Εσύ θα είσαι πάντα η πολικότητα της Αγάπης».

Advertisements

The URI to TrackBack this entry is: https://mybellavista.wordpress.com/2010/05/03/%ce%b1%ce%b3%ce%ac%cf%80%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%86%cf%8c%ce%b2%ce%bf%cf%82/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentLeave a comment

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Vassiliki Marineli. Vassiliki Marineli said: Αγάπη και Φόβος !!!: http://wp.me/povwu-9D […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: