Το δειλό βατράχι….

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα βατράχι που ποτέ δεν είχε ριψοκινδυνεύσει να βγει απ’ το πηγάδι στο οποίο ζούσε. Μια μέρα έφτασε στο πηγάδι ένα βατράχι που το σπίτι του βρισκόταν κοντά στη θάλασσα. “Που κατοικείς;”  ρώτησε το βατράχι του πηγαδιού. Και όταν άκουσε την απάντηση ξαναρώτησε : “Τι είναι η θάλασσα και που βρίσκεται; ” “Είναι μια τεράστια ποσότητα νερού, όχι πολύ μακριά από δω”, απάντησε το άλλο. “Πόσο μεγάλη είναι η θάλασσά σου;” “Ω! πολύ μεγάλη”, ήταν η απάντηση. “Τόσο μεγάλη σαν κι αυτήν;” ρώτησε το πρώτο βατράχι δείχνοντας μια πέτρα. “Ω! πολύ μεγαλύτερη”, είπε το δεύτερο βατράχι. “Τόσο μεγάλη όσο το πηγάδι μου;” Και ξανά έλαβε την απάντηση: “Ω! πολύ μεγαλύτερη”. “Μα πόσο μεγάλη είναι λοιπόν;” είπε το βατράχι του πηγαδιού. “Η θάλασσα στην οποία ζω θα μπορούσε να φτιάξει εκατομμύρια πηγάδια σαν το δικό σου”. Και το πρώτο βατράχι τότε είπε: “Ανοησίες, είσαι ένας ονειροπόλος που διαστρεβλώνει τα πράγματα. Βγες έξω από το πηγάδι μου. Δε θέλω σχέσεις με βατράχια σαν και σένα”.

Οι ιδέες και οι διάφορες σκέψεις χρειάζονται χρόνο για να εμπεδωθούν. Η λογική μας σκέψη δημιουργεί περιοριστικές πεποιθήσεις που μας λένε τι δεν μπορούμε να κάνουμε. Όταν οι μαθητές είναι έτοιμοι, τότε ο δάσκαλος θα εμφανιστεί.


Advertisements
Published in: on March 22, 2010 at 1:56 pm  Leave a Comment  

The URI to TrackBack this entry is: https://mybellavista.wordpress.com/2010/03/22/%cf%84%ce%bf-%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%bb%cf%8c-%ce%b2%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%ac%cf%87%ce%b9/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: